Vandaag geopend van 09:30 t/m 17:00

Toffe tulpen: kom jouw bosje scoren!

Het tulpenseizoen is officieel geopend! En dat is goed nieuws, aangezien tulpen misschien wel de vrolijkste voorjaarsbloeiers van Nederland zijn. Haal vast een beetje lente in huis door een leuk bosje tulpen in een mooie vaas te laten shinen. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van je bij tuincentrum Kolbach gekochte bosje bloemen genieten. We bespreken in dit blogartikel de beste manieren om snijtulpen lang in leven en zo lang mogelijk mooi te houden. Lees snel verder en haal het beste uit je tulpenboeket.

Bloemen webshop

 

Bijzondere bloeiers

Tulpen zijn prachtige, veerkrachtige bloemen die vaak worden geassocieerd met de lente. Niet gek dat je bijzonder vrolijk van hun kleurrijke koppies wordt! Door hun herkenbare vorm en levendige kleuren zijn tulpen een uitstekend cadeau aan een ander of jezelf, en geven ze een prachtig accent aan elke ruimte. Leuk feitje: in tegenstelling tot de meeste snijbloemen blijven tulpen in de vaas groeien. Daarom is het ook zeker geen ramp als je de steel per ongeluk nét wat te kort hebt afgeknipt. Houd echter wel rekening met de hoogte van je vaas.

Welke kleur tulpen koop jij?

Voor het langste plezier koop je een tulpenboeket met gesloten knoppen. Echter moet de kleur van de uiteindelijke bloem nog wel zichtbaar zijn. Zo weet je precies of de bos past bij de sfeer die jij wil creëren:

  • rode tulpen staan voor liefde
  • witte tulpen voor vergeving
  • gele tulpen voor sympathie
  • roze tulpen voor moederliefde
  • een gemixte bos staat voor pure schoonheid

Vazen

 

Oma weet geen raad

Maak in ieder geval gebruik van een schone vaas, want bacteriën in een vuile vaas kunnen de levensduur van de bloemen verkorten. Met koud vers water haal je het beste uit je tulpen. Voeg geen wodka of centen toe aan het tulpenwater. Van geen van deze oma-weet-raad-achtige tips is ooit bewezen dat ze echt werken. Snij ruim 1 centimeter van de steel van de tulpen schuin af. Hierdoor kunnen de bloemen lekker makkelijk water opnemen.

Zorg voor vers water

Belangrijk is om het loof dat in het water hangt van de steel af te halen. Deze bladeren ontbinden snel en zullen helaas voor allerlei bacteriën in het water zorgen. Houd snijbloemen uit direct zonlicht en bescherm ze tegen hitte en tocht. Om afgesneden tulpen fris en vitaal te houden, moet je het water in de vaas elke dag of twee dagen bijvullen met vers koud water. Bloemen die op een koele plaats staan, gaan ook veel langer mee.

Tip! Tulpen buigen altijd naar boven en in de richting van lichtbronnen. Als je merkt dat de bloemen buigen, zorg er dan voor dat ze niet het enige licht in de kamer opzoeken.

Tulpen en andere snijbloemen koop je bij tuincentrum Kolbach

Kom langs bij tuincentrum Kolbach in Rijswijk (Noord-Brabant) voor de mooiste tulpen. Uiteraard hebben we ook andere geweldig mooie snijbloemen op voorraad. Onze bloemisten stellen met liefde een prachtig bosje samen dat past bij je smaak en budget. Het is echter ook mogelijk om je bestelling online door te geven. Ontdek ons mooie assortiment rozen, plukboeketten en andere seizoensboeketten. Tot snel!

Contact & openingstijden