Vandaag geopend van 09:30 t/m 17:00

De mooiste kerstbomen vindt u bij Kolbach!

De mooiste kerstbomen vindt u bij Kolbach!

Ho ho ho, kerst is in aantocht! Dat betekent dat we ons huis én onszelf weer heerlijk mogen onderdompelen in alles wat kerst ademt. Okay, misschien wordt het dit jaar wel net even anders dan anders, maar dat betekent niet dat u kerst stilletjes voorbij mag laten gaan. Juist in 2020 mag uw huis op en top kerstig worden aangekleed. Wat mag niet ontbreken tijdens de kerstdagen? Inderdaad, een kerstboom! De kerstboom is namelijk toch wel de hoofdrolspeler in uw kerstverhaal. Een prachtexemplaar in de tuin, mini boompjes voor de kinderen en één fantastische eyecatcher in de woonkamer: alles is mogelijk! Wij bij Kolbach hebben dit jaar weer de mooiste kerstbomen voor u verzameld, vers van de kweker, gezaagd en met kluit. Voor welke kerstboom kiest u?

Kerstboom kopen | Tuincentrum Kolbach

Verschillende soorten kerstbomen

Ook dit jaar gaat u de meest mooie kerstboom bij Kolbach vinden! Twijfelt u echter nog welke boom het beste bij u past? Wij maken het vast ietsje makkelijker voor u: er worden namelijk in de basis maar twee verschillende soorten naaldbomen aangeboden als kerstboom: de Picea kerstboom en Abies kerstboom. Er zijn een aantal opmerkelijke verschillen:

  • De Picea kerstboom: deze kerstboom heeft stekelige en hangende naalden, en dennenappels die altijd neerwaarts gericht zijn. Bekende soorten zijn de Servische spar (Picea omorika), Blauwspar (Picea pungens ‘Glauca’) of Dwergspar (Picea glauca ‘Conica’). De Servische spar zal absoluut bij u stralen vanwege de zilverachtige gloed die de boom heeft. De sierlijke Omorika heeft een volle, maar toch slanke groeiwijze, waardoor deze ook in de wat kleinere huishoudens perfect past. De prachtige blauwe gloed maakt de Blauwspar een feestje om naar te kijken. De boom heeft stevige takken en kan dus heel wat versiering aan. Ook de Fijnspar is fijn! De boom wordt ook wel gezien als de meest traditionele kerstboom. Hij geeft een heerlijke geur af, is geschikt voor zowel binnen als buiten en heeft een mooie piramidevorm door zijn rechte stam en smalle kroon. 
     
  • De Abies kerstboom: deze kerstboom is ook te herkennen aan zijn soort naalden. In tegenstelling tot de Picea staan de naalden van een Abies kerstboom juist rechtop en zijn ze stomp. Bovendien voelen de takken ook zachter aan dan die van de Picea. Daarnaast heeft de Zilverspar kegels die altijd rechtop staan. Bekende bomen zijn de Abies nordmanniana (Nordmann) en de Abies fraseri (Fraserspar). De Nordmann is misschien wel de meest bekende kerstboom. Zijn populariteit is ook niet zo gek, want deze boom blijft erg lang mooi. Hij heeft zachte naalden die hij niet verliest. Dit maakt het ophangen van kerstdecoratie wel zo makkelijk! Deze boom hebben wij zowel gezaagd als op pot. De Fraserspar valt op door die echte kerstboomgroene kleur. Ook de naalden van deze spar zijn zacht en zullen u niet prikken wanneer u met de kerstballen aan de slag gaat. Ook vallen ze niet gauw uit. Nog zo'n voordeel: hij ruikt heerlijk. Met deze boom haalt u die echte kerstbomengeur in huis.

Kerstboom kopen | Tuincentrum Kolbach

In pot of gezaagd?

Weet u al of u voor een kerstboom met kluit gaat of een gezaagde variant in huis haalt? Er zijn een aantal verschillen die de keuze misschien wat vereenvoudigen. Een kerstboom die in een pot is gekweekt heeft wortels die nog intact zijn. U kunt uw kerstboom in principe heel goed na de kerst naar buiten halen. Zet 'm in de grond of in een grotere pot en geeft geregeld water. Een kerstboom met een gezaagde stam heeft geen wortels meer en kan dus na de kerst niet worden verplant. Een gezaagde boom heeft uiteraard een kerstboomstandaard nodig. Koopt u naast een gezaagde spar een Easyfix kerstboomstandaard? Dan boren wij het gat voor u in de stam. Een boom tot wel 3 meter staat loodrecht op z'n plek. De kerstboom heeft nog nooit zo loodrecht gestaan! Zaag, voordat u de boom neerzet, ongeveer drie centimeter van de onderkant af. Op die manier kan de boom beter en sneller water opnemen. Plaats de kerstboom ook niet in de buurt van een kachel of haard, want daardoor raakt de boom snel uitgedroogd en verliest deze zijn naalden.

Kerstboom kopen in de buurt van Rijswijk?

Bij tuincentrum Kolbach vindt u gegarandeerd de perfecte kerstboom die aan al uw wensen voldoet! Bezoek onze kerstshow en raak geïnspireerd door het aanbod kerstartikelen of bekijk eerst onze webshop voor een overzicht aan producten. Voor allerhande kerstverlichting, kerstballen of andere kerstdecoratie bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zien u graag bij tuincentrum Kolbach!