Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kerstboom verlichting

Hoeveel kerstlampjes gaan er in mijn kerstboom?

 

Het is elk jaar weer opnieuw de vraag, hoeveel kerstlampjes gaan er in mijn kerstboom? Ieder heeft zo zijn eigen idee hoeveel kerstverlichting mooi is in de boom, om u een beetje op weg te helpen hebben wij een handige tabel voor u gemaakt.

Deze tabel is opgemaakt voor drie soorten verlichting:

  • LED verlichting;
  • Cluster verlichting;
  • Kaars verlichting.

Hoeveel lampjes er in een boom gaan word bepaald door de hoogte van uw boom. Meet dus eerst op hoe hoog de boom is en kijk vanuit daar hoeveel lampjes of hoe lang het snoer moet zijn voor de verlichting in uw boom.

Kerstboom verlichting

 

 

 

 

De juiste kerstverlichting

Tips voor het kiezen van de juiste kerstverlichting

Omdat het altijd erg lastig is om te bepalen welke kerstverlichting nou het beste bij uw huis, tuin en/of uw boom past hebben wij een paar handige tips voor u samengesteld. 

 

Kerstverlichting voor binnen of voor buiten

Kerstverlichting wordt tegenwoordig vaak voor zowel binnen als buiten ontworpen. Wanneer u de lampjes graag buiten wilt ophangen zijn er toch een aantal dingen waar u op zou kunnen letten. Zo is het gebruikelijk om voor buiten LED verlichting te kiezen. Niet zo belangrijk voor een kerstboom, maar gaat u de hele tuin ermee versieren dan kan dit aardig schelen in het energieverbruik van de kerstverlichting. Ook is het handig om lampjes op timer te nemen. Zo hoeft u niet elke ochtend of avond naar buiten om de lampjes in te stellen. Lees meer over het energieverbruik van uw kerstverlichting.

Energieverbruik

 

Aansluitsnoer

Ook is het erg handig om er op te letten wat de lengte is van het aansluitsnoer en hoever de kerstboom van het dichtstbijzijnde stopcontact komt te staan. Eventueel is dit natuurlijk op te lossen met een verlengsnoer of verlengstuk.

 

Kerstverlichting opbergen

En toch wel de allerbeste tip die ik u kan meegeven, zorg ervoor dat u bij het opruimen van het lichtsnoer u deze voorzichtig opbergt. Stop hem terug in de originele doos of rol het snoer op op een stuk karton. Wanneer de kerstverlichting aan vervanging toe is omdat het beschadigd is of gewoon niet uit de knoop te krijgen is, kunt u in ons tuincentrum (Rijswijk, Noord Brabant) een groot assortiment kerstverlichting vinden.

Kerstverlichting