Vandaag zijn wij helaas gesloten

Kerstboom verlichting

 

Royaal met sfeer, zuinig in energie

Momenteel zijn de energieprijzen hot topic. Dat is ook niet zo vreemd, de energiekosten rijzen flink de pan uit.

Je zal je daarom ook vast afvragen of je dit jaar de lampjes wel zal laten branden. Want, is dat dan niet hartstikke duur? We kunnen je wellicht een beetje gerust stellen, want als je energiezuinige kerstverlichting koopt vallen de kosten van kerstverlichting best mee. Het kost zelfs minder dan een kopje koffie! Ook dit jaar geniet je gewoon van fonkelende kerstverlichting binnen en buiten!

 

Hoeveel kerstlampjes gaan er in mijn kerstboom?

VOLOP LICHT VOOR MAAR 1 EURO PER MAAND

Gezien de zorgen over de energierekening met de winter in aantocht hebben de experts een berekening voor ons gemaakt. 's Winters zetten we doorgaans de verwarming toch iets hoger. Frank van der Heide van de Tuinbranche Nederland: 'Stel dat je een kerstboom hebt met daarin een snoer van zo'n zes- tot zevenhonderd lichtjes. Dit is best al veel is. Als je die lampjes een maand lang acht uur per dag brandt, kost je dat hooguit 1 euro.' Energie-expert Joris Kerkhof van Independer komt ook uit op een bedrag van tussen de 1 en 2 euro per maand. Let op! Daarbij hebben ze het wel over ledlampjes. Het is gebleken dat LED verlichting het minste verbruikt ten aanzien van de ouderwetse gloei- of halogeenlampen. Want deze verbruiken tot tien keer meer energie.

Drie pluspunten om over te gaan op LED verlichting

  • Is zuinig in stroomverbruik
  • De levensduur is veel langer
  • Energiekosten zijn veel lager

Hoeveel kost het om mijn kerstboomverlichting te laten branden?

Hiervoor hebben we met Anna's Collection enkele tabellen uitgelicht die eenvoudig inzichtelijk maken wat het per maand kost (op basis van € 0,90 per kWh*) om jouw kerstboomverlichting aan te doen tijdens de feestdagen.

Hieronder zie je drie tabellen die op basis van de grootte van je kerstboom aangeeft hoeveel lampjes de boom nodig heeft van de Anna’s Collection IVY, Premium, Cluster en Tree Cluster.

*Energietarieven per leverancier in 2022 op www.overstappen.nl

Waar kun je nog meer op letten?

 

Kerstverlichting op timer

Ga voor kerstverlichting met een timer. Daarbij weet je zeker dat je geen onnodige energie verbruikt.

Zolang er nog voldoende daglicht is of als je slaapt hoeven de lampjes bijvoorbeeld nog niet aan.

 

Kerstverlichting opbergen

En toch wel de allerbeste tip, zorg ervoor dat je bij het opruimen van het lichtsnoer je deze voorzichtig opbergt.

Stop hem terug in de originele doos of rol het snoer op op een stuk karton. Wanneer de kerstverlichting aan vervanging toe is omdat het beschadigd is of gewoon niet uit de knoop te krijgen is, kun je in ons tuincentrum (Rijswijk, Noord Brabant) een groot assortiment kerstverlichting vinden.

 

Kerstverlichting