Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Anthurium

Anthurium

De Anthurium, ook wel bekend als de flamingoplant, is een zeer geliefde plant die veel terug komt in diverse kleuren. Eigenlijk is er in ieder interieur wel een geschikte plek te vinden voor de Anthurium en daarom vindt u deze dan ook in verschillende kleuren en maten op onze afdeling kamerplanten

Verzorging van de Anthurium

Eigenlijk is de Anthurium heel gemakkelijk qua verzorging. Deze tropische plant heeft een aantal aandachtspunten op het gebied van verzorging, maar verder kunt u er vooral veel plezier van hebben! Houd in ieder geval rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Zorg voor een lichte plek, maar zet de plant niet in direct zonlicht.
  • Geef één tot twee keer per week een gietbeurt en zorg voor een vochtige potkluit. 
  • Verwen de plant zo nu en dan met een sproeibeurt met de plantenspuit. 

Als u de Anthurium goed verzorgt, maakt deze het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Er zijn regelmatig cycli: 3 maanden bloei, enkele maanden geen bloei en dan weer 3 maanden bloei. Ook kunt u gebruik maken van speciaal Anthurium potgrond om een voedzame bodem te creëren en optimaal plezier te beleven aan uw plant. 

De Flamingoplant in verschillende kleuren

De Anthurium heeft een prachtig glimmend blad, gekleurde schutbladeren en een kolf die daar mooi tussenuit steekt. De kleine bobbeltjes op de kolf zijn de bloemen van de Anthurium. De gekleurde schutbladeren zijn er in diverse verschillende kleuren, zoals rood, roze, paars, oranje, geel, wit en groen. Dat maakt de Anthurium dan ook mede zo geliefd; er zijn voor verschillende interieurs verschillende kleuren te vinden waar de Anthurium goed bij past. 

Anthurium

Anthurium online bestellen

De Anthurium online bestellen is zeer eenvoudig via de webwinkel van Tuincentrum Kolbach. Zo heeft u zonder uw huis te verlaten binnenkort een prachtige Flamingoplant in huis waar u zeer lang van kunt genieten! Een Flamingoplant is ook een zeer geschikt cadeau, want dankzij haar prachtige kleurrijke en tropische verschijning worden immers veel mensen zeer blij verrast! Bij bestellingen vanaf 50 euro profiteert u van een gratis verzending. Uiteraard vindt u ook vele aanverwante artikelen in de webshop, zoals speciaal potgrond, een plantenspuit en een gieter. Zo kunt u de Anthurium meteen de juiste verzorging geven.