Vandaag zijn wij helaas gesloten

Stappenplan 'verlichte decoratie ring'

Stappenplan 'verlichte decoratie ring'

Het is herfst, misschien wel het mooiste seizoen van het jaar! Het is immers het meest kleurrijke jaargetijde door alle rode, oranje en gele tinten om ons heen. In de herfst is te zien hoeveel moois de natuur ons te bieden heeft - en daar mogen we wat mee doen! Wees dit seizoen dan ook eens creatief met groen en maak een prachtige herfstkrans. Voorzie de krans van lichtjes voor een extra sfeervol effect in deze donkere dagen. De kerst zit er immers ook aan te komen... Kom langs bij tuincentrum Kolbach voor de benodigde materialen en ga creatief aan de slag!

Bezoek tuincentrum KolbachBenodigdheden kopen

  • Vers groen: denk aan dennentakken, Eucalyptus, maar ook (een tak van) een hangplant, een bessentak of een stukje mos is leuk om te gebruiken.
  • Tegenwoordig zijn ook droogbloemen een fantastische toevoeging! Ook die hebben wij in ons tuincentrum voor u klaarliggen.
  • Verlichtingssnoer
  • Kerstballen, bijvoorbeeld in de vorm van een dennenappel
  • IJzeren ring: dit mag uiteraard ook een ovaal zijn of eventueel zelfs een vorm van een ster hebben.
  • Lijmpistool
  • Binddraad
  • Lint

Krans maken | Tuincentrum Kolbach

Stappenplan

Stap 1
Aan de slag: leg alles wat je nodig hebt om de ring te decoreren klaar.

Stap 2
Start met het omwikkelen van de ring met verlichting. Kies voor verlichting met een transparant snoer en op batterij. Daarmee kunt u de ring overal ophangen en komt deze extra mooi uit, zowel overdag als ‘s avonds. Kies bijvoorbeeld voor snoerverlichting met 50 warmwitte LED lampjes. Bent u een wat kleurrijker type? Dan is een gekleurd snoer uiteraard ook een bijzonder feestelijke toevoeging.

Stap 3
Breng daarna de verse (Eucalyptus) takken aan op de ring en zet ze vast met behulp van binddraad. Begin direct naast het midden en werk van daaruit dakpansgewijs naar beneden tot zover u wenst de ring te bedekken. Laat een deel van de ring vrij voor een speelse look. Eucalyptus geurt heerlijk en droogt daarna prachtig in. Met droogbloemen bereikt u ook een vrolijk effect. Wissel gekleurde bloemen af met meerdere tint groen voor een levendig geheel. 

Stap 4
Maak deze sfeervolle decoratie ring verder compleet door met behulp van een lijmpistool mos vast te zetten over het gedeelte waar geen Eucalyptus takken zijn aangebracht. Hierdoor krijgt het geheel een sprookjesachtig effect.

Stap 5
Bevestig middenin de ring de hanger met kerstbal dennenappels (of dennenappels uit het bos). Maak daarna een mooie strik van lint (versterkt met ijzerdraad, waardoor u de strik goed kunt vormen) en zet deze vast met binddraad.

Veel plezier met de verlichte decoratie ring!

Ons online tuincentrum