Vandaag geopend van 09:30 t/m 17:00

Moederdag tip: kunstbloemen boeket!

Moederdag tip: kunstbloemen boeket!

Bij tuincentrum Kolbach zijn we gék op bloemen. Jij toch ook? Een bloemetje is immers het perfecte cadeau voor iedereen die wel een beetje liefde kan gebruiken. Geen wonder dat het nummer één Moederdaggeschenk is! Wij zijn er echter van overtuigd dat dit jaar het jaar van de kúnstbloem is. Dag boeketten die na een paar dagen verwelken; met kunstbloemen geef je een geschenk dat blijvende vreugde brengt. Lees verder en ontdek hoe je het perfecte kunstboeket samenstelt voor Moederdag, en waarom zijden bloemen een schot in de roos (!) zijn! Uiteraard ben je bij tuincentrum Kolbach aan het juiste adres voor de mooiste kunstbloemen én kunstbloemen boeketten.

De grote comeback van zijden bloemen

Waarom maken zijden bloemen momenteel zo'n grote comeback? Nou, het antwoord is simpel: ze zijn prachtig én onderhoudsvrij! In een wereld waarin tijd een kostbaar goed is, bieden zijden bloemen het gemak van eeuwige schoonheid zonder het gedoe van water geven, verwelkende bloemblaadjes of vallende bladeren. Bovendien zijn ze niet van echt te onderscheiden, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor mensen met allergieën of huisdieren.

Voordelen van een kunstbloemen boeket als Moederdagcadeau

Waarom zou je kiezen voor een kunstboeket als Moederdagcadeau? Ten eerste, het is een tijdloos geschenk dat blijvende herinneringen creëert. Elke keer dat je moeder naar het prachtige kunstboeket kijkt, zal ze worden herinnerd aan jouw liefde. Bovendien zijn kunstbloemen perfect voor moeders die geen groene vingers hebben maar wel van bloemen houden. Ze kunnen ze tentoonstellen in elke kamer, zonder zich zorgen te hoeven maken over zaken als zonlicht of kou. Bovendien kan je kiezen voor bloemen die buiten het seizoen vallen. Wanneer het tulpenseizoen voorbij is, kan jij nog steeds van de mooiste tulpen genieten.

Meer over kunstbloemen


 

Tips voor het samenstellen van het perfecte kunstboeket

Het samenstellen van een kunstboeket is een creatief proces dat je de vrijheid geeft om je eigen unieke stijl tot uiting te brengen. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Speel met hoogtes. Variatie in hoogte voegt dimensie toe aan je boeket. Combineer lange bloemstelen met kortere bloemen en groen om een natuurlijk ogend arrangement te creëren.
  • Maak een kruis. 
  • Wees gedurfd met kleur. Laat je creativiteit de vrije loop en mix verschillende kleuren om een levendig en opvallend boeket te maken. Of kies voor een monochroom palet voor een klassieke en verfijnde uitstraling.
  • Experimenteer met bloeivormen. Combineer bloemen met verschillende bloeivormen, zoals bolvormige rozen, elegante lelies en speelse zonnebloemen, voor een boeket dat visueel interessant is.
  • Voeg takken toe voor textuur. Takken en bladeren voegen textuur en diepte toe aan je boeket. Mix verschillende soorten bladeren, zoals eucalyptus, varen en berk, voor een weelderig en vol resultaat.

Hoe je je bloemen in de vaas zet? Begin met een steel die de bodem raakt en laat de andere leunen tegen de rand van de vaas, zodat elke steel schuin staat. Doe dit spiegelbeeld met de volgende steel, zodat er een kruis ontstaat. Draai de vaas een halve slag en plaats de volgende stelen over de reeds geplaatste, om een frame te vormen. Herhaal dit proces door de vaas te draaien en kruislings stelen toe te voegen totdat de vaas gevuld is.

Kom naar tuincentrum Kolbach voor het perfecte kunstbloemen boeket!

Als je nog steeds niet zeker weet hoe je het perfecte kunstboeket moet samenstellen, geen zorgen! Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Bovendien hebben we een selectie prachtige kant-en-klare opties voor je klaarstaan, zodat je moeder op Moederdag meteen kan genieten van haar bloemenpracht. Kom langs bij tuincentrum Kolbach en ontdek de magie van kunstbloemen. En vergeet niet, voor liefhebbers van echte bloemen hebben we ook een breed scala aan verse snijbloemen beschikbaar - ook online. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen het perfecte geschenk te vinden voor die speciale vrouw in je leven!

Openingstijden & contact