Vandaag zijn wij helaas gesloten

Top 3 bijzondere bladplanten voor in huis

De donkere dagen vragen om gezelligheid! Daarom is het essentieel je woning zo sfeervol mogelijk in te richten. Wat dan niet mag ontbreken> Juist! Een aantal knappe kamerplanten. Met zo’n groene facelift is het straks nóg fijner thuiskomen, zeker wanneer je echt iets bijzonders hebt staan. Zo zijn wij enorm enthousiast over kamerplanten met een bijzondere bladtekening. Ze zijn enorm trendy, gewoonweg omdat je er niet op uitgekeken raakt. Wij willen jou ook enthousiasmeren en dus vertellen we je graag meer over onze 3 favoriete kamerplanten met bijzondere bladeren:

  1. Calathea triostar (pauwenplant)
  2. Begonia maculata (stippenplant)
  3. Alocasia amazonica (skeletplant)

Ons online aanbod kamerplanten

 

1. Calathea triostar (pauwenplant)

De subtropische Calathea triostar komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika waar hij in een oerwoud groeit. In dit oerwoud is het vrijwel altijd warm en zeer vochtig. Zet de Calathea triostar daarom op een plek met normaal, gefilterd daglicht. Houd de plant uit de directe zon, anders krijgt de plant bruine, verbrande randen. Geef deze pauwenplant een mooi plekje in huis waar zijn kleuren goed tot zijn recht komen. De opvallende groene bladeren hebben namelijk prachtige tonen van roze. Deze kleurrijke tropische gast maakt elke ruimte in huis direct gezelliger. Geef de Calathea triostar ongeveer twee keer per water een kleine gietbeurt, maar pas op dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. Dit zorgt voor wortelrot en een hele verdrietige triostar.

Kamerplanten met een bijzonder blad koop je bij tuincentrum Kolbach!

2. Begonia maculata (stippenplant)

De Begonia doet je waarschijnlijk denken aan de vensterbank van je oma of de vroegere afleveringen van Eigen Huis & Tuin. Rob Verlinden was er maar wat dol op. Nou, wij absoluut ook! De Begonia is immers bezig met een heuse comeback. Zo is de maculta variëteit een zeer bijzondere kamerplant die in elk huis een plekje mag veroveren. Zijn haast engelenvleugelvormige bladeren hebben prachtige polkadots aan de bovenkant. Het is niet voor niks dat deze groene vriend ook wel de stippenplant wordt genoemd. Ook de diep paarsrode kleur aan de onderkant mag echter gezien worden. Deze exotische plant houdt van een hoge luchtvochtigheid en dus is het belangrijk dat hij met regelmaat een sproeibeurtje krijgt.

Groene kamerplanten

 

3. Alocasia amazonica (skeletplant)

Deze Alocasia is een opvallende kamerplant die wordt gekenmerkt door grote, glanzende diepgroene bladeren in de vorm van een hart of pijlpunt. De blaadjes worden geaccentueerd door diepwitte of lichtgroene nerven, die ergens doen denken aan een skelet. Zijn oorsprong ligt in Zuidoost-Azië, waar deze plant tot wel 4 meter hoog kan worden. Geen zorgen, die hoogte zal hij niet in jouw woonkamer bereiken. Wel heeft de skeletplant een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te kunnen groeien. Houd de potgrond dus altijd lekker vochtig.

Kamerplanten met een bijzonder blad koop je bij tuincentrum Kolbach!

Bijzondere kamerplanten koop je bij tuincentrum Kolbach 

Maak van je interieur écht iets bijzonders door een aantal van deze bladplanten beauty’s in huis te halen! Naast deze 3 hebben we tal van andere unieke kamerplanten. Onze groenexperts vertellen je er graag meer over. Ook voor een bijpassende bloempot ben je bij ons aan het juiste adres. Tot snel bij tuincentrum Kolbach in Rijswijk!

Contact & openingstijden

Tags: