Vandaag zijn wij helaas gesloten

Inwoner van Altena? Ontvang €25,- korting op een regenton!

Wist je dat een het aansluiten van een regenton heel voor voordelen voor het milieu, je tuin, maar ook je portemonnee biedt? Met een regenton vang je tijdens een bui eenvoudig het hemelwater op, zodat je dit niet uit de kraan hoeft te halen én de druk op het milieu vermindert. Tijdens de Nationale Klimaatweek organiseert tuincentrum Kolbach in samenwerking met gemeente Altena een regenton-kortingsactie. Jij als inwoner van deze gemeente kan van 31 oktober t/m 30 november een regenton met €25,- korting kopen. Dit is dus hét moment om je eens te verdiepen in zo’n duurzame toevoeging aan je tuin of terras.

Korting aan de kassa

Het enige dat je hoeft te doen is de bon invullen die je op de site van gemeente Altena kunt vinden. Tegen inlevering van dit ingevulde formulier bij één van onze kassamedewerkers krijg je direct korting op de regenton van jouw keuze. De korting geldt alleen in de winkel en niet online. Check de site voor alle voorwaarden.

Gemeente Altena


 

Waarom een regenton aansluiten?

Er gebeurt veel met ons milieu: de zomers worden langer en droger, en onze regenbuien korter, maar een stuk heftiger. Helaas is een groot gedeelte van de Nederlandse tuinen niet helemaal waterproof ingericht. Met een overschot aan tegels kan dit regenwater maar lastig in de grond trekken. Het gevolg: plassen, overstromingen en een vergrootte druk op het riool. Het opvangen van een deel van het regenwater dat onze tuinen bereikt, kan een belangrijke rol spelen bij het verlichten van de druk die het overschot aan water oplevert.

Korting op een regenton | Tuincentrum Kolbach

De voordelen van een waterton

Het opvangen van water in een vat is een goedkope en gemakkelijke manier om de afvoer van dat regenwater te reguleren. Er zijn echter meer voordelen, bijvoorbeeld voor je portemonnee. Waarom zou je het relatief dure kraanwater gebruiken als je ook gratis regenwater kunt gebruiken? Wanneer je je tuin- en kamerplanten van een slokje water wilt voorzien, gebruik je gewoon het water uit je waterton. Het geld dat je uitgeeft aan een regenton, verdien je op die manier vanzelf weer terug.

Wist je dat… planten het water uit de hemel stiekem veel lekkerder vinden dan het water uit de kraan? In regenwater zit namelijk geen kalk. Je kunt met het opgevangen water ook de ramen lappen of auto wassen. Weinig kalk in het water leidt immers tot streeploos zemen.

Hoe een regenton aansluiten?

Regentonnen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Veelal hebben ze een bijzonder leuk design, waardoor je direct een toffe blikvanger aan je tuin toevoegt. Plaats de regenton op een standaard, zodat je makkelijk met een gieter bij het kraantje kan. Vervolgens kan je de regenpijp op de juiste hoogte doorzagen en een regenton-vulautomaat plaatsen. Check voor een uitgebreide uitleg de regenton webshoppagina.

Regenton webshoppagina


 

Tip! Het nut van een regenton wordt nog veel groter als je één of twee dagen vooruit probeert te kijken. Worden er zware buien verwacht? Zorg dan van tevoren dat de regenton zo leeg mogelijk is.

Een waterton met korting kopen bij tuincentrum Kolbach

Wil jij als inwoner van de gemeente Altena je tuin van een mooie en praktische waterton voorzien? Goed idee! Vul de online bon in en ontdek jouw favoriete regenton in ons tuincentrum in Rijswijk, nabij Woudrichem. Wil je meer weten over regentonnen? Neem dan contact met ons op of kom langs. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar. Check ook www.natuurinclusiefaltena.nl voor meer ideeën om je tuin te vergroenen en klimaatadaptief in te richten.