Vandaag geopend van 09:00 t/m 20:00

Onze kersttrends van 2022: een sneak preview

Onze kersttrends van 2022: een sneak preview

Als je onlangs ons tuincentrum hebt bezocht, weet je dat ons team druk bezig is met de opbouw van de kerstshow. Het belooft ook dit jaar weer een sprankelend spektakel te worden, geheel anders dan anders! Houd onze socials en nieuwsbrief in de gaten voor de openingsdatum.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

 

Onze kerstelfjes zijn nog even bezig om de lichtpuntjes op de i te zetten, maar we willen jou al wel graag een sneak preview geven van hetgeen je straks allemaal kunt ontdekken. Laat je vast inspireren door de trendy kerstthema’s die we je dit jaar gaan voorschotelen…

  1. Natuurlijk, kleurrijk en retro
  2. Een onaangetast winters landschap
  3. Romantiek ten top
  4. Tijdloos en stijlvol
  5. Een feestje tot laat

Thema 1: Natuurlijk, kleurrijk en retro

Bohemian vibes spelen bij dit thema de hoofdrol. Denk aan een bosrijke omgeving waar mensen rondom een vuurtje samenkomen, genietend van alles wat de natuur hen brengt. Een gitaartje, wat priklichtjes en een aantal kleurrijke types erbij, en het plaatje is compleet. Wanneer je de vertaalslag naar je woonkamer maakt, kom je uit bij natuurlijke materialen als hout, porselein, rotan en leer; een beetje stoer, maar toch vrouwelijk en zacht. Goud, lila, koper, terra en groen zijn kleuren die de boventoon voeren. Vergeet ook niet wat planten, veren en droogbloemen aan je kerstparadijs toe te voegen!

Kerstartikelen

 

Thema 2: Een onaangetast winters landschap

Dit thema is geïnspireerd op de natuur en het beeld dat waarschijnlijk bij je opkomt wanneer je denkt aan een Scandinavische winter. Denk aan een onaangetast landschap met een prachtig bevroren meer als middelpunt, uiteraard inclusief prachtige rendieren en andere winterdieren. Dit naar jouw huis en tuin vertalen is makkelijker dan het lijkt. Kies voor ‘koude’ kleuren als mosgroen, zilverachtig wit en nachtelijk blauw. Sneeuwvlokken, warme stoffen en houten accessoires mogen ook zeker niet ontbreken, net als de warme chocolademelk! Zorg voor een oase van rust en haal het beste van buiten naar binnen…

Thema 3: Romantiek ten top

Mix een beetje zoet met een tikkeltje romantisch en voeg nog een vleugje nostalgie toe; dát is wat je ziet wanneer je dit thema ontdekt. Glas, velvet, pailletten en parels zie je veelvuldig terug. Als je houdt van een lieve kerst met koninklijke invloeden is dit de hoek die jij moet bezoeken. Je voelt je als een elfje in de Droomvlucht of als de hoofdrolspeler in de serie Bridgerton, inclusief een adellijke high-tea. Het zal je niet verbazen dat roze één van de hoofdkleuren van dit thema is.

Kerstverlichting

 

Thema 4: Tijdloos en stijlvol

Voor de klassieke kerstfanaten hebben we ook goed nieuws: uiteraard is er dit jaar weer een thema rondom de tijdloze kerst, met rode, groene, gouden en witte tinten. Een beetje luxe mogen we onszelf wel gunnen, vandaar dat je bij dit thema veel glimmers en chique materialen gaat zien. Ook antieke invloeden mogen er zijn. De kerstperiode is een tijd van tradities, waarbij een gezellig en veilig gevoel voorop staat. Cadeautjes onder de boom, een glühwein bij de openhaard en genieten van een lekker maal aan een goed gedekte tafel: dát is voor velen pas kerst. Dat nostalgische gevoel staat bij dit thema centraal.

Thema 5: Een feestje tot laat

Dit thema is één en al party! Denk maar eens aan een feestje tijdens de roaring twenties, inclusief heel veel glitters, lichtjes, veren en cocktails. Las Vegas, maar dan vertaald dan naar jouw woonkamer. Dat wordt dus uitpakken! Goud, blauw, rood en zwart zijn kleuren die je veel ziet. Deze kan je uiteraard aanvullen met andere feestelijke tinten. Less is absoluut niet more binnen dit thema, dus houd je zeker niet in. Fluwelen kussens op de bank, kralenkettingen in de kerstboom en champagneglazen op tafel mogen ook zeker terugkomen.

Kerst 2022 bij tuincentrum Kolbach in Rijswijk

Heb je zin om jouw woonkamer ook helemaal kerstproof in te richten volgens één van bovenstaande thema’s? Logisch, de kerstperiode is immers de gezelligste tijd van het jaar! Vanaf eind oktober ben je welkom om dit alles in het echt te komen aanschouwen. We houden je graag op de hoogte over de specifieke openingsdatum. Het belooft in ieder geval fan-tas-tisch te worden. Tot snel bij tuincentrum Kolbach in Rijswijk, Noord-Brabant.

Contact & openingstijden

Tags: