Vandaag geopend van 09:00 t/m 20:00

7 tips hoe je een boeket zo lang mogelijk mooi houdt

Natuurlijk willen we allemaal dat onze bloemen zo lang mogelijk mooi in de vaas blijven staan. Logisch! Je koopt een bos bloemen en je wil er zo lang mogelijk van genieten. Tuincentrum Kolbach geeft je 7 tips voor optimaal plezier!

Hoe houd je je bloemen zo lang mogelijk mooi:

  1. Geen bloemen in bloei kopen
  2. Onderste bladeren eraf halen
  3. Bloemen afsnijden en herhalen
  4. Kies een glazen vaas
  5. Schoon en koud water in je vaas
  6. Voeding
  7. Geen afleiding

Hieronder geven we je een korte uitleg per tip, plus nog een aantal extra tips! Lees snel verder.

Geen bloemen in volle bloei kopen

We zijn al snel geneigd om bloemen te kopen die prachtig in bloei staan, maar je kunt ze het beste kopen als een aantal bloemen uit het boeket nog in de knop zit. Je wordt dan thuis met de dag verrast dat je boeket er nóg mooier uit komt te zien.

Onderste bloemen eraf halen

Zorg dat je de onderste bladeren van het boeket afhaalt, zodat er geen bladeren in het water komen te hangen. Zo houd je het water schoon en vers.

Bloemen schuin afsnijden en herhalen

Veel van ons worden steeds luier en vinden het een gedoe om de bloemen schuin af te snijden en pakken dan lekker makkelijk gewoon een (snoei)schaar. Niet doen! Hiermee sluit je aan de onderkant alles juist af, waardoor het water moeilijk opgezogen kan worden. Probeer gewoon met een aardappelschilmesje het boeket schuin af te snijden, ongeveer twee centimeter.

Tip! Haal na drie dagen de bloemen even uit de vaas en snijd ze nog een keer schuin af, zodat ze nóg langer mooi staan!

Kies een glazen vaas

Met een glazen vaas is de levensduur van je boeket het langste. Het glas is glad aan de binnenkant waardoor het water goed schoon blijft. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat je de bloemen goed kunt zien (ook wanneer ze water nodig hebben of dat het water minder schoon oogt).

Schoon en koud water in de vaas

Bloemen houden van schoon water. Ververs het water in de vaas het liefst om de dag voor een optimaal resultaat. Zorg dat het water niet ijskoud is, maar zéker niet warm. Gewoon koud water, richting lauw is perfect.

Voeding

Heb je een zakje voeding bij het boeket gekregen, dan kun je die altijd bij het water voegen. Eerst even roeren en daarna zet je het boeket in de vaas. Dit is ook de reden van het niet steenkoude water, omdat de voeding dan minder goed mengt met het water. Geen voeding? Dan is een heel klein drupje bleek, waar je normaal gesproken de wc mee schoonmaakt, ook een goede oplossing.

Wist je dat… Bloemvoeding vooral is bedoeld om de vaas schoon te houden en niet alleen om de bloemen te voeden.

Geen afleiding

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat is wat bloemen zouden zeggen als ze zelf een plekje uit mochten kiezen in de kamer. Niet op de toch, niet pal in de zon, niet vlakbij de fruitschaal of naast je fornuis, gewoon op een fijn, rustig plekje.

Wij zijn ervan overtuigd dat je met deze tips de levensduur van je boeket met dagen kunt verlengen! Ohja… en weet je waarom de veldboeketten zo gewild zijn? Als daar een of enkele bloemen zijn uitgebloeid, kun je deze gemakkelijker eruit halen en eventueel eens in de week slechts een paar losse bloemen toevoegt, zodat je boeket altijd mooi blijft!

Graag tot ziens in ons tuincentrum voor een mooi boeket met bloemen! 

Tags: