Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Top 3 meest populaire grote kamerplanten

Jij wilt toch ook de leegte die de kerstboom straks gaat achterlaten stijlvol opvullen? Met een paar grote kamerplanten is dat zo gepiept! Door het komende jaar groen te beginnen, ben je verzekerd van een gezond, maar ook sfeervol en trendy interieur. We geven je in dit artikel vast wat inspiratie door onze drie favoriete grote kamerplanten met je te delen. In de (online) shop van tuincentrum Kolbach vind je de mooiste kamerplanten, vers van de kweker. Met onze eigen bezorgdienst ben je verzekerd van snelle levering en service van de bovenste plank. Ontdek het zelf!

Trendy en gezond het nieuwe jaar in met een kamerplant

Hoewel de kerstman de weg naar onze kerstboom nog niet eens heeft gevonden, zijn wij bij tuincentrum Kolbach al volop bezig met het begin van 2022. In januari en februari zetten wij immers alle kamerplanten in het zonnetje! Een groene kamerplant in de woonkamer, een vrolijke bloeier in de keuken, een luchtzuiverende vriend in het kantoor of een tropische topper in de badkamer? Het kan allemaal! De grote kamerplant is echter onze favoriet, zo aan het begin van het jaar. Die kale hoek is immers zo weer opgevuld met een groene vriend met body. Kies voor een bijpassende pot van Capi Europe, Mica Decorations of elho en maak van jouw nieuwe aanwinst een ware eyecatcher. En wist je dat kamerplanten met grote bladeren een groter luchtzuiverend effect hebben dan kleinere exemplaren? Win win!

1. ALOCASIA PORTODORA | OLIFANTSOOR

Hoe groter de plant, hoe meer verzorging? Zeker niet! De meeste grote kamerplanten zijn juist erg makkelijk. Daarom zijn wij ook zo’n fan van de Alocasia Portodora. De bladeren kunnen wel tot een meter lang worden. Geen wonder dat ‘olifantsoor’ zijn bijnaam is. De Alocasia Portodora heeft prachtig geschulpte randen, ontspruitend aan dikke stelen - bijna als een gigantische rabarberplant! De plant heeft een lichte plek nodig en houdt van een slokje water op zijn tijd. Zet de Alocasia bij een raam met wat andere kamerplantjes aan zijn voeten. Hij kan ze zelfs wat schaduw geven! Je hebt zo een mini regenwoud in je woonkamer.

Alocasia online kopen!2. STRELITZIA NICOLAI | PARADIJSVOGELPLANT

De paradijsvogelplant (Strelitzia nicolai) steelt straks de show in jouw huis vanwege zijn grote tropische bladeren. Ze kunnen in de wildernis van zuidelijk Afrika wel 6 meter hoog worden! De exotische plant staat graag op een lichte plek, maar tocht of radiatoren moeten uit zijn buurt blijven. AU! Zelfs planten hebben last van zonnebrand - en de Strelitzia is daarop geen uitzondering. Hoewel deze plant de voorkeur geeft aan fel licht, moet je toch echt een plek zoeken zonder teveel direct zonlicht.

Strelitzia online kopen!
 

Wist je dat… de bladeren van de Strelitzia op natuurlijke wijze zullen splitsen als de plant rijpt? Dit is om het licht de lagere delen van de plant te laten bereiken. Draai de plant af en toe om een ​​gelijkmatige groei te stimuleren.3. YUCCA | PALMLELIE

Yucca’s zijn een opvallende verschijning én onderhoudsarm - een perfecte combinatie voor de meest ideale huisgenoot. Van deze plant heb je jarenlang plezier: hij is langzaam groeiend, droogtetolerant, ongediertebestendig en, omdat de Yucca waanzinnig gemakkelijk te stekken is, kun je de liefde delen met je vrienden. Yuccaplanten doen het het beste op een plek in de halfschaduw die helder, indirect licht ontvangt. Hoewel yuccaplanten op zonnigere plekken kunnen groeien, kunnen de bladeren dan bruine punten of witte vlekken krijgen. Geef ‘m een mooie plek in een even mooie pot en laat ‘m jouw woning naar een groener level brengen…

Yucca online kopen!Grote kamerplanten bij tuincentrum Kolbach in Rijswijk

Heb je ook zin in een groene start van 2022? Klik eenvoudig je digitale winkelmandje vol! Wij zorgen dat de plant perfect verpakt bij jou thuis arriveert. We bezorgen al gratis in de regio bij een besteding vanaf 25,-. Ook kun je uiteraard onze winkel in Rijswijk (Noord-Brabant) bezoeken om jouw grote favoriet uit te zoeken. Onze groentoppers staan voor je klaar!

Tags: