Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Mooi merk in de spotlight: de kamado van The Bastard

Mooi merk in de spotlight: de kamado van The Bastard

Op het gebied van buiten koken valt er tegenwoordig heel wat te kiezen. Zo hebben we bij tuincentrum Kolbach allerlei soorten barbecues waarmee de echte thuiskoks zich uren kunnen vermaken. Relatief nieuw in grill-land is de kamado. Deze keramieken houtskoolbarbecue is hard op weg om misschien wel de populairste barbecue van het moment te worden. In dit blog willen we een tof kamado merk in het zonnetje zetten: The Bastard! Je ziet én proeft dat dit Nederlandse merk is ontstaan uit liefde voor authentieke smaken en stoer design…

Veelzijdige eyecatcher

Het is de tuintrend van het moment om je tuin om te toveren tot tweede woonkamer. In de zomer zit je immers – als de weergoden het toelaten – meer buiten dan binnen. Het is dus zaak om je buitenplek zo gezellig, comfortabel en trendy mogelijk in te richten. De ingrediënten? Een mooi stel tuinmeubelen, veel beplanting, Kamado van The Bastard kopen | Tuincentrum Kolbachsfeervolle accessoires én een heerlijke buitenkeuken. Een barbecue mag tegenwoordig gezien worden, omdat ‘ie echt onderdeel van de tuin uitmaakt. Buiten koken is in de zomermaanden voor velen eerder regel dan uitzondering. Dat hebben ze bij The Bastard goed in hun oren geknoopt. De stoere kamado is immers een echte eyecatcher waar je zowel op kunt grillen, bakken, stoven en roken. Door de wieltjes kun je ‘m ook nog eens erg flexibel inzetten. Win-win!

Shop The Bastard onlineWat is een kamado barbecue?

Maar wat is een kamado nu eigenlijk? De naam geeft al weg dat deze grill een Aziatische oorsprong heeft. De keramische kamado barbecue is inderdaad eeuwen terug ontstaan in Japan. In die tijd stond de kamado bekend als een soort klei-oven waar de lekkerste gerechten in konden worden gemaakt.Kamado van The Bastard kopen | Tuincentrum Kolbach In de Tweede Wereldoorlog kregen de Amerikanen hoogte van deze manier van koken en later heeft ook Europa kennis gemaakt met de kamado. Het is echter allang geen ouderwetse klei-oven meer. Velen innovaties hebben geleidt tot de huidige look. De stoere en robuuste ei-vorm met klep is tekenend voor de hedendaagse kamado.

Waarom een kamado van The Bastard kopen?

De kamado’s van The Bastard hebben de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Je bent met zo’n barbecue immers verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product dat jaren meegaat. De kamado’s zijn er in meerdere formaten en dus is er voor elke tuin en elke portemonnee een barbecue te krijgen. Het verschil zit ‘m dan met name in het grilloppervlak. Het voordeel van een kamado?  Je hebt middels de klep zelf de mogelijkheid om de luchttoevoer en luchtafvoer te regelen. Daarnaast is de grill bestand tegen erg hoge temperaturen (tot 450 graden) en door de isolerende cordieriet keramische binnenkant blijft deze temperatuur lang hetzelfde. Kamado van The Bastard kopen | Tuincentrum KolbachVanwege het klimaat dat zo in de barbecue wordt gecreëerd, ontstaat de mogelijkheid om verschillende soorten gerechten op verscheidene manieren klaar te maken.

Barbecue kopenEen kamado van The Bastard kopen bij tuincentrum Kolbach

Wil je je familie, buren of vrienden eens goed verrassen met een heerlijk gerecht? Met een kamado van The Bastard is er altijd een reden voor een barbecuefeestje! Ook voor de bijpassende accessoires ben je bij tuincentrum Kolbach aan het juiste adres. Kom langs en ontdek het zelf of shop eenvoudig vanuit je luie stoel in onze online winkel. Bij vragen staan we uiteraard voor je klaar!

Kom langs!