Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Welke kamerplant in welke ruimte?

Welke kamerplant in welke ruimte?

Het is januari, dé maand om te beginnen aan uw goeie voornemens. Misschien wilt u wel gezonder eten, meer bewegen of een stressvrij leven? Wij kunnen nog wel een puntje aan die lijst toevoegen: meer groen in huis halen! Met een flinke dosis kamerplanten brengt u niet alleen uw interieur naar een hoger niveau, groen zorgt ook voor een gezondere leefomgeving vol inspiratie en ontspanning. Alle reden om één of meerdere kamerplanten in huis te halen, zeker nu de kerstboom een lege hoek achter heeft gelaten. Maar welke kamerplanten kiest u en waar hebben deze het het meest naar hunn zin? Wij zetten een aantal ruimtes op een rijtje.

Koop kamerplanten online
 

  • Slaapkamer

Wist u dat planten kunnen bijdragen aan een fijnere nachtrust? Zeker planten met luchtzuiverende eigenschappen kunnen uw slaapkamer omtoveren tot een gezonde en ontspannen omgeving. Deze luchtzuiverende planten halen namelijk schadelijke gassen uit de lucht en zuiveren die stoffen met behulp van hun bladeren. Slaapkamers kunnen donkere ruimtes zijn, maar er zijn genoeg kamerplanten die juist blij worden van halfschaduw. Denk bijvoorbeeld aan de Calathea, Aglaonema of een aantal Varens. Daarnaast verhogen ze de vochtigheidsgraad wat weer irritaties en luchtwegeninfecties kan voorkomen.

  • Keuken

Ook de keuken mag niet worden vergeten. Deze kan natuurlijk worden opgeleukt met een aantal kruidenplantjes, maar ook met een portie kamerplanten kan de keuken worden vergroend. Let er echter wel op dat u niet voor een giftige plant kiest. Die wilt u natuurlijk niet in de buurt van het eten hebben. Ook planten die niet blij worden van een hoge luchtvochtigheid kunnen beter op een andere plek worden gezet – of gehangen! De keuken is vanwege de vaak beperkte ruimte namelijk de ideale plek om een plant op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een Peperomia of Hoya.

Kamerplanten in welke ruimte? | Kolbach

  • Werkkamer

Net als de slaapkamer mag ook de werkkamer uiteraard van luchtzuiverende planten worden voorzien. De werkplak moet anno 2021 namelijk zo comfortabel mogelijk ingericht worden. Maak er dus een gezonde, inspirerende en ontspannen omgeving van! Wist u dat het is bewezen dat luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor een verminderd ziekteverzuim? Daarnaast staat het bijzonder gezellig. Zo’n bureau en laptop zijn namelijk van zichzelf niet de meest mooie dingen om naar te kijken. Doe uzelf, maar ook uw videobellende collega’s een lol met een Sanseviera of Lepelplant.

  • Badkamer

U spendeert er misschien niet de meeste tijd, maar áls u in de badkamer bent wilt u wel tot rust komen. Maak dan ook een statement met één of meerdere kamerplanten. Vooral de tropische varianten doen het bijzonder goed in deze ruimte. Nog zo’n voordeel: deze planten zijn gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Omdat de badkamer vochtiger is dan andere ruimtes zullen de planten heerlijk ruiken. Uiteraard is het wel belangrijk dat er een raam in de badkamer zit, want de meeste planten houden van een lichte standplaats. Denk eens aan een Alocasia of Orchidee.

  • Woonkamer

Meestal is de woonkamer de grootste ruimte van het huis. Daarom kunt u makkelijk spelen met de plek waar u een kamerplant neer wilt zetten. Let echter wel op het raam en daarbij de stand van de zon, en op de radiator. De meeste planten staan namelijk liever niet in direct zonlicht of vlakbij een warmtebron als de verwarming. Een cactus of vetplant kan echter wel goed tegen een stootje. Mix and match erop los! Bestel uw kamerplant eenvoudig online of kom straks eens langs in onze winkel. Onze medewerkers voorzien u graag van passend advies.

Tags: