Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Haal kamerplanten in huis! De trends van 2021

Haal kamerplanten in huis! De trends van 2021

Het jaar 2020 was er eentje om nooit te vergeten, maar helaas niet op een even positieve manier. Ook 2021 starten we in een lockdown. Het is daarom belangrijk om uw huis zo comfortabel mogelijk in te richten – met name als er straks een lege hoek ontstaat waar de kerstboom eerder stond. Gelukkig hebben wij een groot aantal planten in onze webshop. Deze kunt u dus vast online bestellen, zodat u uw kerstboom straks direct voor een kamerplant kan inruilen. Uiteraard kunt u na de lockdown bij ons in de winkel terecht voor allerlei grote, groene, bloeiende, prikkende, hangende en vette planten. Wij zorgen dat ze in al hun pracht op u staan te wachten. Maar wat zijn de soort planten die u in 2021 veel gaat zien? We lichten de kamerplanten trends van 2021 toe!
 

ONLINE KAMERPLANTEN KOPEN


 

Trend 1: Opvallende bladeren en kleuren

In 2021 mogen planten opvallen! Ze zijn al jaren niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs en mogen komend jaar meer dan ooit in de spotlight worden gezet. ‘Opvallen’ is hierbij het toverwoord. Koop daarom dan ook een plant waar menig blik naar toe zal worden getrokken. Misschien omdat er een kleurrijke bloem tevoorschijn piept of omdat de bladeren een bijzondere vorm hebben. Ook kan de tekening van het blad in het oog springen of de steel juist de aandacht trekken. Bladeren met 'verfstrepen' of grappige stippen geven bijvoorbeeld een extra dimensie aan het groen in je woonkamer. Niks is te gek!

Kamerplanten trends 2021 | Tuincentrum Kolbach

Trend 2:  Hoe groter, hoe beter

In lijn met de eerste trend is ook hier het woord ‘opvallen’ bijzonder toepasselijk. Planten hoeven anno 2021 namelijk niet meer in een klein hoekje te worden weggestopt. Tuurlijk zijn een paar plantjes in de vensterbank leuk, maar het mag een stuk meer knallen! Kamerplanten mogen echt als woonobjecten worden beschouwd. Zet uw kamerplanten dan ook op een voetstuk – letterlijk! Zorg ervoor dat uw kamerplanten vanuit elke hoek van de kamer gezien worden door ze bijvoorbeeld op een tafel of krukje te zetten. Zo maken ze nog meer onderdeel uit van uw woning en creëert u binnen no time een urban jungle waar u helemaal tot rust komt.

Trend 3: Luchtzuiverende planten

Dit keer geen plantensoort die opvalt door een bepaalde vorm of kleur, maar juist door een bepaalde eigenschap: luchtzuiverende planten halen schadelijke en giftige stoffen die bijvoorbeeld in verf of schoonmaakmiddelen zitten uit de lucht en toveren ze om tot goeie gassen. Sowieso zet elke plant CO2  effectief om in zuurstof, maar de luchtzuiverende planten doen zogezegd nét even wat meer voor uw binnenklimaat. Ze verbeteren tevens de luchtvochtigheid en hebben dus een gezond effect op uw lichaam en geest. Ze verminderen onder andere huidklachten of longproblemen, maar verhogen de productiviteit en de creativiteit. Ze zijn dus de ideale huisgenoten in een thuiskantoor of slaapkamer. Bijzonder leuke luchtzuiverende planten zijn:

Uiteraard staan deze kamerplanten vanaf half januari 2021 weer op u te wachten. Tevens kunt u online een aantal planten uit ons assortiment bestellen. Ook per telefoon, via whatsapp of met een mailtje kunt u uw wensen aan ons doorgeven: 0183 - 441994 of [email protected]. Tot snel!

Tags: