Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

3 Kuipplanten die je wilt hebben!

3 Kuipplanten die je wilt hebben!

Natuurlijk kun je in eigen tuin ook volop genieten van tuinplanten uit warmere, exotische landen. Op die manier haal je de prachtige bloeiers vanuit je favoriete vakantieland gewoon naar ons kikkerlandje toe. Deze planten houd je in een pot en noemen we kuipplanten.

Shop kuipplanten

 

Soorten kuipplanten

Er zijn veel soorten kuipplanten, sommige zijn makkelijker te houden dan anderen. Soorten die we vaak zien in Nederlandse tuinen zijn:

  • Olijfbomen
  • Sinaasappelbomen
  • Citroenbomen
  • Bougainvillea
  • Lantana
  • Oleander

olijfboom

1. Fuchsia op stam

De Fuchsia op stam is een echte eyecatcher! Deze juweeltjes in jouw tuin, terras of balkon stralen iets liefs en zachts uit dankzij de roze, paarse en witte tinten in hun bloemen. Elegantie: dat is waar de Fuchsia op stam voor staat. In de herfst gaan ze in ruststand en zij overwinteren dan met kale takken. Je kunt deze Fuchsia bij ons in de webshop komen en thuis in een prachtige sierpot of overpot met drainagegaten plaatsen. Grofweg is de bloeiperiode van deze tuinplant van mei t/m september/begin oktober. Deze Fuchsia groeit het beste als ze buiten niet te zonnig staan en als je ze om de dag water geeft. 

Shop de Fuchsia

2. Mandevilla

De Mandevilla houdt van warmte en heeft het liefst een standplaats in de halfschaduw of in de volle ochtend- of avondzon. Zet de plant in goed doorlatende, matig vochtige grond en geef deze regelmatig water. In het voorjaar heeft de Mandevilla behoefte aan extra voeding zodat hij lang en rijk blijft bloeien. Wanneer je de uitgebloeide bloemen regelmatig weghaalt, blijft de plant extra lang in optima forma. De Mandevilla is niet winterhard, dus zodra de winter invalt is het tijd om afscheid te nemen, tenzij hij naar binnen wordt gehaald en vorstvrij op een koele plek kan overwinteren. 

Shop de Mandevilla

3. Solanum jasminoides

Solanum jasminoides is een struikachtige klimplant. Deze plant kan een hoogte bereiken van zo'n 6 meter. Solanum jasminoides wordt zeer gewaardeerd om zijn lange bloeiperiode van juni t/m oktober. Solanum jasminoides bloeit met stervormige witte bloemen met duidelijk zichtbare gele meeldraden. Na de bloei verschijnen er paars-zwarte bessen, die giftig zijn. Solanum jasminoides kan tegen een temperatuur van -6 °C tot -8 °C. In zijn oorspronkelijke habitat blijft deze klimplant groen, maar in Europa krijgen de bladeren in de herfst een rode tint. In strenge winters sterft de plant af.

 

Shop de Solanum jasminoides