Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Top 3 fruitbomen

Top 3 fruitbomen

Vindt u het ook helemaal geweldig om eigen fruit te kweken, maar weet u niet waar u moet beginnen door het grote assortiment van fruitbomen en heesters? Geen probleem! Wij hebben voor u een top 3 fruitbomen lijstje aangemaakt, zodat u precies weet welke het beste bij u past.

Shop online


 

1. Kersenboom

Een topper onze de fruitbomen is de kersenboom. Deze prachtige fruitboom voorziet u in het vroege voorjaar van witte bloesem en in de zomer kunt u volop genieten van zoete kersen. Deze heerlijke kersenboom is een ware sierboom waarvan u ook nog eens kunt eten. Eigenlijk staat deze tuinplant prachtig in de tuin, maar ook in een pot op een terras is het een ware eyecatcher. De plant is erg makkelijk, hij is enkel gek op een standpalats in de zon. Zo doet ie het nóg beter!

Kersenboom

2. Appelboom

Van Elstar tot Jonagold: er zijn allerlei soorten appelbomen te vinden bij tuincentrum Kolbach. Appels worden enorm veel gegeten in Nederland en daarom mag de Appelboom niet in dit lijstje ontbrengen! Ook als u gek bent op bakken en taarten maken dan zijn deze appels natuurlijk ideaal om in verschillende gerechten te gebruiken. Ook lekker: maak eens uw eigen appelmoes! Net zoals de kersenboom kunt u deze tuinplant zowel in pot als in de tuin plaatsen. Naast de functie van haar heerlijke, verse appels, is de appelboom een ware eyecatcher met haar mooie bloesem in april en mei.

Appelboom

3. Perenboom

Op nummer drie vindt u de prachtige Perenboom! U kunt de perenboom zowel in een ruime plantenbak als in de tuin zetten. Net zoals veel andere fruitbomen, is de Perenboom een échte zonliefhebber, dus zet 'm op een lekkere warme standplaats. 

Perenboom

VERZORGING FRUITPLANTEN EN FRUITBOMEN

Voor het krijgen van sappige en gezonde vruchten is een goede verzorging van de fruitplanten en fruitbomen nodig. Zorg daarom voor een voedzame bodem door de juiste soort grond te gebruiken en een meststof met voedingsstoffen te gebruiken. Om fruitbomen goed in vorm en productief te houden, is het belangrijk te snoeien. Per fruitsoort verschilt hoe je deze moet snoeien. Wel geldt voor iedere fruitboom dat u hoort te snoeien vlak boven de knoppen. Zo kan er geen hout inrotten en dat verlaagt de kans op ziekten en plagen. Voor fruitplanten in pot let u extra goed op de hoeveelheid water en bemesting. Fruitbomen en fruitplanten in de volle grond hebben vaak genoeg aan regenwater, maar kunnen in warme periodes zeker een extra scheutje water gebruiken.