Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Zomertips voor uw huisdier

Zomertips voor uw huisdier

De zomer komt er weer aan en de zomers in Nederland worden steeds warmer. Dat heeft invloed op uzelf en de planten in uw tuin, maar ook op uw huisdieren. Met deze tips kunt u het uw huisdieren een stuk aangenamer maken in de zomer. Voor meer tips en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen bij ons tuincentrum in Rijswijk. 

Honden in de zomer

Honden zijn geliefd bij iedereen, maar staan erom bekend dat zij het nogal warm kunnen hebben in de zomer. Hier kunt u veel aan doen! Met deze tips zorgt u ervoor dat uw hond het in de zomer prima naar zijn zin heeft:

  • Zorg voor drinkplekken binnen én buiten en neem een waterfles mee als u gaat wandelen
  • Als uw hond buiten in de tuin ligt, is het handig om een schaduwrijke plek te creëren
  • Schaf speciale koelproducten aan zoals een koelmatje
  • Plan uw wandelingen in de ochtend en avond

hondenverzorging-zomer-kolbach

Katten in de zomer

Katten hartstikke lieve beesten die het soms moeilijk vinden om te uiten dat zij het warm hebben. U kunt aan uw kat zien dat hij het warm heeft als hij futloos is of als hij begint te kwijlen en hijgen. Niet alleen is het lastig om aan katten te zien dat zij het warm hebben, ook is het lastig om katten af te koelen. Het zijn vaak eigenwijze dieren die niet profiteren van een koelmatje. Het belangrijkste is dan ook dat zij altijd toegang hebben tot een schaduwrijk plekje en genoeg drinkwater. 

kattenverzorging-zomer

Knaagdieren in de zomer

Knaagdieren worden futloos en weigeren te eten als zij het warm hebben. Om knaagdieren af te laten koelen kunt u een plastic fles voor de helft vullen met water en deze in de vriezer leggen. Als deze fles is bevroren kunt u deze met een theedoek eromheen in het hok van uw konijn leggen. Bij knaagdieren kunt u ook de plastic kooi op koelelementen neerzetten. Dit zorgt ervoor dat de kooi in zijn geheel afkoelt. Bij langharige cavia's is het verstandig om de haren te knippen. Verder is het natuurlijk het allerbelangrijkst dat de kooi niet in de zon staat en dat de knaagdieren beschikken over vers drinkwater. 

Meer tips voor uw huisdier bij Tuincentrum Kolbach

Wilt u meer handige tips ontvangen over huisdieren in de zomer? Neem contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum in Rijswijk. Het is belangrijk om in de zomer wat extra liefde en aandacht aan uw huisdieren te geven, zodat zij niet verhit raken. Voor honden geldt: heeft u plek met water in de buurt? Zwemmen is altijd een goed idee! Hopelijk zien wij u snel terug in ons tuincentrum.