Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bewatering tips van de expert

Bewatering tips van de expert

De zomers in Nederland worden steeds warmer en dat zorgt ervoor dat de kans groter is dat uw tuin opdroogt. Een droge tuin na alle moeite die u in de lente heeft gedaan... Zonde! Om een droge tuin te voorkomen is het belangrijk dat u uw tuin of balkon op de juiste manier voorziet van water. Wij van Tuincentrum Kolbach geven u tips over het bewateren van uw tuin en hoe u dit op de meest efficiënte manier kunt doen. Voor meer tips bent u altijd welkom bij ons tuincentrum in Rijswijk!

Automatische bewatering

Heeft u een grote tuin? Of wellicht veel verschillende oppervlaktes die water nodig hebben in de tuin? Dan kunt u het beste kiezen voor automatische bewatering. Dit voorkomt dat u iedere dag zelf met een tuinslang de tuin moet bewateren en is ook nog eens ideaal voor als u op vakantie gaat! Zonder dat u er iets voor hoeft te doen wordt de tuin voorzien van water en hoeft u niet bang te zijn dat deze opdroogt. Automatische bewatering kunt u op vrijwel iedere plek in de tuin bevestigen en u kunt kiezen uit verschillende soorten systemen:

  • Sproeiers
  • Zwenksproeiers
  • Druppelslangen

Sproeiers kunt u het beste gebruiken voor grote oppervlaktes en druppelslangen tussen de planten. Zo zorgt u ervoor dat het systeem zo dichtbij de grond staat en het water niet kan verdampen voordat het de grond raakt. 

Water-geven-tuin

Het beste tijdstip

Heerlijk van het zonnetje genieten terwijl u de planten en het gazon water geeft: het is niet zo efficiënt als u zou denken. Als u de planten en het gazon overdag water geeft, is de kans groot dat het water verdampt voordat het opgenomen kan worden in de planten of in de grond. Het beste kunt u de tuin 's ochtends vroeg of 's avonds bewateren. Zo hebben het gazon en de planten tijd genoeg om het water op te nemen voordat de zon weer tevoorschijn komt. 

expert-tips-kolbach

Planten water geven

Wist u dat u het beste de planten in uw tuin eerst een klein beetje water kunt geven en een half uur later nog meer? Op deze manier kunnen de wortels van de planten het water beter opnemen. De wortels van de planten in uw tuin moeten zich namelijk eerst openstellen voordat zij het water op de juiste manier kunnen opnemen. Wilt u op een duurzame manier de planten water geven? Bekijk dan de mogelijkheden van een regenton

Meer bewatering tips van de expert

Wilt u nog meer tips over het bewateren van uw tuin? Of heeft u vragen over de systemen uit ons assortiment? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Rijswijk of neem contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag de tuin goed te verzorgen. Hopelijk tot ziens! 

Bewatering artikelen kopen