Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Met deze makkelijke kamerplanten zuivert u de lucht in huis!

Met deze makkelijke kamerplanten zuivert u de lucht in huis!

Kamerplanten brengen niet alleen gezelligheid, maar ook volop zuurstof in huis. In ruil daarvoor hebben de groene sfeermakers wel wat verzorging nodig. Gelukkig zijn er ook tal van makkelijke kamerplanten die genoeg hebben aan een klein beetje aandacht. Welke kamerplant past, heeft weinig water nodig en welke plant kan tegen de felle zon? Wij beantwoorden al uw vragen.

Shop online

 

Voor welke soorten kamerplanten hebt u geen groene vingers nodig?

Kamerplanten zijn heel leuk totdat u ze een tijd lang vergeet water te geven, waardoor ze veranderen in een zielig hoopje bladeren. Er zijn echter ook soorten kamerplanten die het niet zo erg vinden om even geen water te krijgen:

  • de dracaena: deze plant staat het liefst in de schaduw en heeft weinig water nodig. Daarnaast zuivert deze prachtige drakenbloedboom ook nog eens de lucht;
  • de cactus: dat deze plant het niet zo erg vindt om in een droge omgeving te leven, verbaast u misschien niet zo. Maar wist u dat een cactus wel een maand zonder water kan?
  • de sansevieria: ook deze plant gedijt goed in een droge omgeving. Geef hem dus pas water als de aarde compleet is opgedroogd;
  • de ananasplant: met deze tropische plant slaat u twee vliegen in één klap. Niet alleen zuivert deze plant de lucht in uw huis, ook produceert hij de lekkerste vruchten! Bovendien heeft hij nauwelijks water nodig.

Deze kamerplanten zijn niet alleen makkelijk te verzorgen, maar ook heel makkelijk aan te schaffen. U bestelt uw favoriete kamerplanten namelijk gewoon online.

Voor welke soorten kamerplanten hebt u geen groene vingers nodig?

Welke kamerplanten kunnen tegen de volle zon?

Misschien hebt u voor uw nieuwe kamerplant alleen maar een plekje op de vensterbank over. Daar komt hij overdag uiteraard in de volle zon te staan. Veel planten houden dat niet uit, maar er zijn er ook een aantal die het helemaal niet erg vinden om in het zonnetje te staan. Welke kamerplanten mogen niet ontbreken op uw vensterbank?

  • de kruiskruid: een vetachtige plant die wel houdt van een beetje zon. Om niet uit te drogen, vindt deze plant het wel leuk om regelmatig water te krijgen;
  • de crassula marnieriana: deze vetplant heeft weinig aandacht nodig en kan goed tegen de felle zon. Voel even of de grond echt droog is voordat u de plant opnieuw water geeft;
  • de woestijnroos: deze plant komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit de woestijn en is dus wel aan een flinke hoeveelheid zonlicht gewend.

crassula marnieriana

Deze kamerplanten zuiveren de lucht en verminderen allergieën

Kamerplanten en allergie, kunnen die twee eigenlijk wel samengaan? Het antwoord is ja! Er zijn zelfs planten die irritaties van de luchtwegen helpen verminderen door hun luchtzuiverende werking. De chamaedorea bijvoorbeeld, die giftige stoffen als koolstofmonoxide en xylene uit de lucht haalt. Ook de gerbera filtert chemische stoffen uit de lucht, waardoor u weer zonder problemen adem kunt halen. Als laatste is de klimop beslist aan te raden wanneer u last hebt van schimmels in de lucht. Zet deze weelderige plant in de badkamer om uw allergische reactie te verzachten. Kies uit een ruim assortiment van luchtzuiverende planten. Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op! 

Groene kamerplanten