Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Heesters

Een tuin is pas écht een tuin wanneer er een aantal heesters staan te shinen. Met een paar struiken til je je tuin immers naar een nog groener niveau. Heesters geven je tuin structuur, kleur en hebben jaarrond een visuele aantrekkingskracht. Bekijk en bestel ons online aanbod sierheesters of kom voor het complete assortiment naar ons tuincentrum in Rijswijk, nabij Gorinchem en Waalwijk (Noord-Brabant).

 Vanaf €25,00 gratis levering in de regio! Buiten de regio vanaf €75,00.   Voor 10.00 uur besteld, vandaag geleverd in de regio.
 Login met je klantenkaart om punten te sparen.   Levering in de regio met onze eigen bezorgdienst.  

Groenblijvende heesters en bloeiende struiken

Zoals je op deze pagina kunt zien, zijn er heesters in allerlei soorten en maten. Een heester, vaak ook simpelweg als een struik aangeduid, kan heel bepalend zijn in een tuin. Er zijn bloeiende heesters, zoals de Forsythia en Ribes, heesters die vooral gekocht worden voor hun kleurrijke en getekende bladeren én heesters die 's-winters groen blijven. Die groenblijvende heesters, zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus, zijn zeer populair onder mensen die het gehele jaar door van een levendige tuin willen genieten. Ze kunnen worden gebruikt als bodembedekker, haagplant of 'alleenstaande' blikvanger. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Haagplanten

Forsythia kopen | Tuincentrum Kolbach in Rijswijk

Laagblijvende struiken voor elke tuin

Nóg een reden waarom heesters immer popular zijn: ze trekken ook volop vogels en insecten aan. De besjes van een Skimmia zijn bijvoorbeeld verrukkelijk voor vogels en de nectar van de Struikheide is voor bijen echt een genot. Ook spelen heesters een belangrijke rol bij het voorkomen van water- en bodemerosie. We hebben in ons (online) tuincentrum aantrekkelijke planten voor alle soorten tuinen; of je nu op zoek bent naar struiken die in de lente heerlijk ruiken of heesters die je tuin vooral praktisch zullen sieren, bijvoorbeeld door een lelijke hoek weg te werken.

Bodembedekkers

Boeiend én bloeiend: heesters met flair!

Bij het maken van de keuze voor de juiste sierheester(s) voor jouw tuin is het belangrijk om na te denken over de uitstraling die je je buitenplek wilt geven. Wil je dat jouw tuin er kleurrijk uitziet met bloemen, fruit en rijk gebladerte, het liefst het hele jaar door? Veel van deze bladhoudende vaste planten bloeien in een tijd van het jaar waarin veel andere struiken uitgebloeid zijn. Misschien zijn de volgende bloeiende heesters wel wat je zoekt:

  • Abelia
  • Hortensia
  • Magnolia
  • Viburnum

De Abelia grandiflora is één van onze favorieten. Deze bloeiende heester bloeit in het voorjaar en verkleurt in de herfstmaanden. De Abelia grandiflora is ook halfwinterhard. Dit houdt in dat deze mooie sierheester zijn blad pas bij zeer strenge vorst zal verliezen. Een sterke tuinplant dus!

Tuingereedschap

Op zoek naar een sierheester met prachtige herfstkleuren?

Wist je dat sommige heesters die bloeien in het najaar mooi gekleurde bessen krijgen? Dubbel plezier dus! Dit doet bijvoorbeeld de Cornus kousa. Deze sierheester bloeit in het voorjaar, heeft bessen in het najaar en heeft bovendien een mooie herfstkleur. Er zijn echter meer struiken met een rijk herfstblad:

  • Berberis
  • Enkianthus perulatus
  • Viburnum

Ook kunnen naaldbomen zeer veelzijdig zijn en een jaar lang leefgebied bieden voor allerlei tuindieren. Een sierstruik kan een echte aandachtstrekker zijn. Daarom is het belangrijk om na te denken over de plek waar je je plant wilt laten schitteren. Enkele exemplaren in een border zijn bijvoorbeeld interessante aandachtspunten. Natuurlijk kun je je struik ook gebruiken om een ​​tuinpad te kaderen, een afscheiding met de buren te creëren, een muur er aantrekkelijker uit te laten zien of een tuinkamer te maken. Struiken zijn zeer veelzijdig!

Vaste planten

Sierheester kopen in Rijswijk?

Heesters dragen enorm bij aan de aantrekkingskracht van jouw tuin, zonder er veel voor terug te vragen. Haal daarom het beste uit jouw buitenruimte met onze sierheesters. Heb je vragen over de planten die wij online aanbieden? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Kom langs bij tuincentrum Kolbach voor het gehele assortiment heesters en andere tuinplanten óf shop eenvoudig je digitale winkelmandje vol. We bezorgen onze producten snel, goed verpakt en in veel gevallen helemaal gratis.

Contact & openingstijden