Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Donderdag 4 oktober: Dierendag!

Donderdag 4 oktober: Dierendag!

In ons tuincentrum in Rijswijk (N-br) vind je naast de talloze planten voor binnen en buiten, het tuingereedschap en de vele verschillende tuinaccessoires ook een groot assortiment voedsel, speeltjes en andere benodigdheden voor je huisdier. Of je nu een hond, kat, cavia, konijn, zangvogel of aquarium hebt. Donderdag 4 oktober is het weer internationale dierendag, de gelegenheid om je huisdier extra te verwennen!

7 verwennerijen voor je huisdier

  1. Bouw of koop een mooi hondenhok, zodat je de hond met een gerust hart buiten kunt laten als het wat kouder wordt of als het gaat regenen.
  2. Verwen de hond met een zachte schapenvacht, een ligkussen of een mooie hondenmand om binnen lekker languit op of in te kunnen luieren.
  3. Plant kattenkruid (Nepeta) in de tuin, een mooie en lange bloeier met lilakleurige bloemen en zacht, geurend grijs blad. Katten zijn er gek op en worden er helemaal ‘happy’ van. Geen plek meer in de tuin? Koop dan een speeltje met kattenkruid erin (catnip).
  4. Zet een potje kattengras op het balkon, terras of gewoon binnen. Katten knabbelen er graag aan, het is gezond voor ze en het kan ze helpen om haarballen uit te braken. 
  5. Katten houden van klauteren, klauwen en een hoge plek vanwaar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Trakteer ze op een speciale kattenklim – en krabpaal. Tegenwoordig zijn er ook kattenmanden op een verhoogd onderstel of pootjes. Daarin voelen ze zich gegarandeerd op hun gemak en kunnen ze de ‘kat uit de boom kijken’.
  6. Voor knaagdieren als konijnen is er speciaal kruidenhooi, met daarin bloemen, kruiden en groenten. Extra lekker en gezond. Of kies voor een speciaal knaagdierententje, hamsterhuisje, hamstermolen, een tunnel waarin ze weg kunnen kruipen of een speeltje zoals een kokosnoot met laddertje die je in de kooi kunt hangen of een snuffelmat waarin je snoepjes kunt verstoppen.
  7. Je kanariepiet of papegaai maak je blij met een schommel in de kooi, van hout, touw of geheel gemaakt van vogelvoer, of met een spiegeltje of een natuurlijke vogelzittak.

Heb je geen huisdier, maar ben je wel een dierenliefhebber? Hang dan een vogelnestkastje op, of plaats een egelhuisje in de tuin. Houd ook onze site in de gaten voor leuke activiteiten of aanbiedingen voor dierendag in ons tuincentrum in Rijswijk (N-br).